Mar 30, 2011

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu


Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta


Mar 29, 2011

ditag oleh bubu.
tag paling cepat saya buat.
cepat ke. huhu. cepat la jugak. hehehe.

meh kita terjah soklan2 dia!

1) Adakah anda rasa anda HOT?

gila hot. sejuk kot nie. duk dalam opis. aircond kuat! hahaha.
:))

2) Upload gambar Wallpaper/Pic anda guna sekarang

Eh. means wallpaper dekstop yea bu?? haha.
wallpaper saya guna skang adalah seperti dibawah.


3) Cerita pasal gambar

pic nie kteorg snap masa habis performance yang dipaksa masa 2 sem lepas.
nie semua classmate saya.
saya suka pic nie.
memberi seribu makna masa kami bersama.
:)

4) Bila kali terakhir anda makan ayam?

setengah jam lepas.
makan KFC!
hahaha.
:P

5) Lagu terakhir yang anda dengar?

Tunjukkan Aku by Boneca

eh2. lagu kat blog saya.
hehehe
like this song soo much!

6) Apa anda buat semasa menyelesaikan tag ini?

sedang update blog la. apa lagi. haha.
:))

act tgh lunch time.so curi2 update blog. boleh??
:P

7) Selain nama sendiri anda dipanggil apa?

kakak
cek
dak tecik
dak bacin
dak comey!
hahahahaha.
:))

8) Tag 8 orang


8 je boleh??
tak boleh??
ikut suka i la!
hahaha

9) Siapakah no 1 anda (merujuk soklan no 8)

sahabat dikolej. seorang yang comey. even tak rapat dengan si comey nie
tapi kalau jumpa tetap jerit2 panggil nama dia. 
hehehe.
:D

10) Katakan sesuatu untuk no 5

buah hati sahabat saya.
wee~
:)

11) Orang no 3 berhubung dengan sapa? (merujuk soklan no 8)

means relationship??
dengan abg askar!
hehehe
:P

12) Bagaimana pulak no 4? (merujuk soklan no 8)

cute. banyak cakap. baik. comey. 
yang peting saya rindu dia!
:D

13) Pesanan buat no 6 (merujuk soklan no 8)

kak mizah!
dun ever forget me!
hahaha
:P

14) Kata kata cinta buat no 2 (merujuk soklan no 8)

i love u lah!
hahaha

15) Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan (merujuk soklan no 8)

Mereka berdua adalah senior saya masa saya kat aspuri dulu
best ever senior.
eceh ceh.
:P

16) Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang
yang anda tag no 1 (merujuk soklan no 8)

comey
baik
bijak
cantik
kawan yang terbaik lah!

17) Persamaan antara kambing dan lembu

Makhluk ciptaanNya

18) Perasaan bila jawab tag nie

teruja gila sampai tak habis jawab soklannya.
hahahaha

19) Gay or les

Tulen!
hahaha

sekian
selamat menjawab kengkawan!
:)

Mar 28, 2011

THANKS SAYANG!

I GOT IT.

THANKS DEAR
:)


since 'abang sony' saya dah rosak dan belum sempat dibaiki,
 hidup saya depan pc nie mcm kosong je.
kenapa???
sebab tiada penyeri ditelinga.

tak leh dengar radio.
tak leh dengar muzik..

arrrghh~
naik gila saya rasa.

so.
sayang saya belikan benda hijau diatas untuk saya.

tapi gila lama kot nak tunggu benda nie sampai kat tangan.
sebab?
dah lama tak jumpa, so mcm mana nak bg kan.

now.
hari2 dengar lagu.
pagi2 bukak ERA.
ptg pas lunch rasa boring curi2 dgr youtube.
baguskan.
hahaha.
:D

see desktop saya.
tak tukar2 dari time internship ritu.

saya suka pic nie.
tak tau kenapa.
:)


wedges hijau!

thanks sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang!

weee~
:)


Mar 24, 2011

HAPPY BESDAY SAYANG!


24 March 1990

hye dear. awak dah tua kan. saya muda lg. yeah yeah!

dari jauh saya sampaikan ucapan hari lahir untuk awak.

eh awak.kita tak penah celebrate besday sama2kan. oppss..
ada2.masa kat asrama dulu.celebrate ramai2kan.

saya rindu saat kita bersama dulu kala.

to my sweet friend


siti aisyah bt amran

best ever friend i had!

HAPPY BESDAY DEAR.
MAY GOD ALWAYS BLESS U.
GUDLUCK IN YOUR LIFE

KEEP OUR MEMORY FOREVER AND EVER YEA~!

MISS U DEAR.

BFF <3

pssstt..nak kawen jemput aku tau. eh.tunang pun kena jemput jgk!! hahahaha.

Mar 23, 2011

EXTEND???

OH TIDAK!

I WONT~! TRY TO FINISH ALL THIS THING BEFORE 6th APRIL.
HOPE WE CAN FINISH IT.

nak balik PEDAS cepat cepat!!

Mar 21, 2011

HOT BALLON, PUTRAJAYA

SALAM SEMUA. :)

oyeeee... saya dah dapat pic dari KAKAK saya!
dia dengan baik hati dan pemurahnya telah men'send' pic nie untuk saya.
thanks KAKAK! :P

OK.secara ringkas,mudah, dan pantasnya
saya tak mau cite panjang lebar.
*banyak keja kot nak siapkan*

so.pic dibawah akan menceritakan segalanya!

selamat membaca. :)

Lokasi: Putrajaya
Agenda: Hot Ballon
Tahap tingginy Suhu: Sejuk, dihujani hujan lebat renyai renyai.
Orang Penting: Family dan Kesayangan



saya pergi dengan jiran saya dan Mak saya.
jiran yang SUPERB!
Mak yang Awesome!

thanks to KAKAK for this pic. :)



nie Kesayangan saya!

mereka bersusah payah datang dari kajang.
walaupun hujan mereka tetap redah layan saya dan Kakak berjalan.~!

thanks kamu. :)


itu KAKAK saya!

kecik kan...tapi kuat MENJAWAB!
:P

thanks dear for the DAY! :)



jum melukis!!


budak comey tuh pelik.
rasanya mcm nie zon kanak2 je, sekali kanak2 besaq datang menyibuk der.
sepanjang saya duk sebelah dia, dia pandang je.
sambil dia berkata: 'saya lg pandai lukis dari kakak besaq yang tak sedar diri nie'

haha.
yea.saya admit. saya dlu Pendidikan Seni dapat C.
:))


tengok. Ada orang tolong payungkan..

kesian bubu dan umi. takde payung.
sori kamu!
hope kamu semua tak demam k.
kalau sakit cepat2 makan ubat tau.
*tapi saya tau dyorg mmg malas telan ubat.haha. :P *



anak jiran saya yang banyak cakap dan kerenah!


tengoooooooooook!
orang yang payungkan saya dah tersorok disebelah saya akibat KEBESARAN saya yang melampau.~!
=="


disebabkan kasut tuh comey sangat, so menjadi tarikan kepada kedua orang mereka.
hahaha.



i love this pic!


saya tinggi kan KAKAK! :P


sehingga menjilat jari~


pic penuh kontroversi~
teeett


sama tak muka kami??
+_+


Mak saya yang Vogue!


Kredit to KAKAK

dia suka edit pic saya even muka tak senonoh. hahaha. :P


Kredit to KAKAK

suka~!

thanks to everyone!

Love u all! :)

DEGIL

salam semua.

see see see. background blog dah bertukar!!!
oyeee...

gedikkan nak tukar2 template bagai. aish..
bukan apa.dah lama rasa dihati nak salin baju blog saya nie.tapi fikir baru je bertukar,so malas nak tukar lg.
tapi tadi tak tahan sangat, so kena jugak tukar. gedik sangat dah la tuh. =="

ok2. saya nak update pasai p tengok HOT BALLON hari sabtu lepas.
tapi apakan daya. pic semua ada kat baby nikon dan makcik blackberry. so tak dapat nak update.sbb takde 1 pun pic kat saya.

apalah sedih hidup ini tanpa abang sony! :'(

oppsss.sebut pasal abang sony kesayangan saya, tadi pagi saya ada try bukak kejap. OH! ternyata ia masih sakit.
sob sob sob..
ok. banyak keja!

jumpa lagi.. daaaaaaaaaaa. :)

Mar 16, 2011

FAR FAR AWAY

KEKADANG SAYA RASA SAYA NAK PERGI JAUH DARI SEMUA ORANG
SEMUA ORANG!!

PERNAH JUGA TERFIKIR NAK SAMBUNG STUDY JAUH JAUH
LUAR NEGARA KE..SETIDAKNYA PUN SABAH SARAWAK.
ATAU SEMENANJUNG MALAYSIA.
DIMANA SAJA YANG ORANG LAIN TAK BOLEH CARI SAYA.

THEN TAK PAYAH UPDATE STATUS FACEBOOK.NAK INVI JE KAT YM.
BLOG NAK PRIVATE JE. TAK NAK BG ORANG BACA.
NO FON NAK TUKAR. TAK NAK BG ORANG CALL.MESSAGE.
DAN TAK NAK CALL MESSAGE SAPA SAPA.

NAK RASUAH MAK DGN ADIK.
JANGAN BAGITAU SAPA SAPA TENTANG SAYA.
DAN SAYA HARAP MEREKA TERIMA RASUAH SAYA.

KALAU TIDAK, SAYA BAWAK SEKALI MEREKA HILANGKAN DIRI BERSAMA SAYA.
OK TAK? :)

NAK PERGI JAUH DALAM 3,4 TAHUN (tak lama pun. kejap je. :) )
LEBIH LAMA KALAU 5,6 TAHUN.
THEN BALIK SENYAP SENYAP. 3,4 BULAN BARU MUNCUL KAN DIRI.

THEN...

ORANG YANG PATUT SAYA LUPAKAN, DAPAT DILUPAKAN.
ORANG YANG PATUT LUPAKAN SAYA PUN, AKAN BERJAYA LUPAKAN SAYA. =="


TIME TUH SAYA RASA KEADAAN AKAN BERTAMBAH BAIK.
SAYA DAPAT TENGOK ORANG2 YANG SAYA SAYANG BAHAGIA
BERSAMA ORANG YANG MEREKA SAYA. :)

BUNYI MACAM BEST DAN SENANG.
TAPI MAMPU KE SAYA NAK BUAT?

MESTI LA TIDAK.
SEBAB TUH SAYA MASIH BERADA DISINI.
DIDEPAN SEMUA ORANG YANG SAYA KENAL.

SAYA RASA SAYA TAK CUKUP BERDIKARI DAN BERANI NAK BUAT MCM TUH.
TAPI SATU HARI NANTI, BILA SEMUA KEYAKINAN DAH ADA, SAYA TETAP NAK BUAT.
MUNGKIN YA. MUNGKIN TIDAK.

SEBAB?
SEBAB SAYA SAYANG FAMILI SAYA. SAYA SAYANG MEREKA SEMUA.

TAPI KALAU SAYANG TUH MESTI DITUNJUKAN DGN CARA 'PERGI JAUHKAN DIRI',
SAYA AKAN BUAT.

UNTUK SEMENTARA NIE BIARLAH SAYA BAHAGIA BERSAMA MEREKA.
MUNGKIN SEBAGAI BEKALAN DIMASA DEPAN. :)

MISS ALL OF U!

Mar 14, 2011

BURUK PERANGAI

salam semua. :)

ok. hari nie saya malas gila nak buat keja. tak tau kenapa. so saya sangat rajin nak update blog.
act takde la rajin sangat.tapi buat buat rajin la.since ada cite panas nak story nie. *panas ke.* haha.

cerita bermula........

semalam (ahad)  cik yam (jiran saya)  ada buat kenduri. kenduri cukur jambul anak dia (fitri). act anak angkat since dia takde anak dengan suami (pakcik) dia yang sekarang nie. tapi tak kisah la kan. anak angkat pun still anugerah Tuhan. saya tengok pakcik sangat sayang gila kat anak tuh. fitri lahir masa bulan puasa tahun lepas.dats y la nama dia fitri. hehe. :D

kenduri nie kira besaq la jugak sbb cik yam jemput 1 taman then family dia sangat ramai. ok. cik yam dan pakcik nie pelakon. tp extra je. dia penah keluar dlm beberapa drama tp saya pun tak egat cite apa sbb.....paham paham je la otak saya nie.

dipendekkan cerita. entry saya kali nie saya rasa nak ngumpat pasai family dia. ok. korang kena baca sampai habis dlu.
then baru paham.

start...

hari ahad tuh saya memang gila malas nak bangun.faktor?? penat jalan hari sabtu tuh.
memang bangun2 je saya dah niat tak nak p tolong pape pun kat sana. kira nak duk dalam rumah je la.
tapi saya tak sampai hati la kan. sebab saya antara anak dara terMUDA di sana. hahaha.
jadi dengan malasnya saya bgn mandi capai baju kurung mak saya *sebab saya malas nak iron bju sendiri*
dengan langkah longlai saya pun p sana dan diberi sarapan dlu. *baguskan.sarapan tuH mak saya yang buat*

sepanjang kenduri tuh, saya tak nampak sorang pun family cik yam.
cik yam cakap ramai, tp pagi tuh sorang pun takde. pelik. sbb malam tuh saya dah nampak anak dan cucu dia.

saya pun dah terniat tak nak buat keja kat sana.kira datang nak tengok je.*malas Yarabbi*

*relak. baca dlu. baru tau TAHAP KEMALASAN saya*

time nak cukur jambul kan,pas orang dah berzanji semua, saya pun p la usya menyelit tengok si fitri tuh.
sekali saya nampak cik yam nagis. *saya pun terharu*
saya egat dia nagis sebab fitri.sekali pas update gosip,rupanya dia nagis sbb cucu dia. *geram plak!*

alkisah...dia dah pesan kat cucu dia. soh bawa bunga telur time tgh cukur jambul, tp bila masa time tiba, cucu or anak dia semua takde.
*apa kes kan* terpaksa la budak kecik mana tah time tuh yang bawa bunga telur.

yang lebih buat saya geram, anak dgn cucu dia boleh tak tolong pape time tuh. mak saya yang paling teruk buat keja tau.
sampai bengkak tangan2. yang dtg hari tuh punya la ramai,time buat keja sekor pun tak nampak.*marah betui dah nie*.

yang saya nampak, cucu dia duk lalu p balik p balik duk tayang badan.
helo! kalau badan tuh lawa takpe la. ni mcm tong drum. ganggu pandang aku tau!
pergh~menyirap kot den raso. mana tah lahir dyorg nie.langsung takde perasaan tau. kesian la kat nenek korang tuh.
cik yam selalu puji cucu2 dia rajin.tp at last saya nampak sendiri bertapa saya LAGI RAJIN dari dyorg.!

setakat datang abeskan makanan,mensesakakn jalan,memenuhkan parking,merosakkan permandangan, BAIK TAKYAH DATANG!

duk KL diam2 je la wei!

yang lagi tak boleh blah tuh.yang buat saya marah tuh, cucu dia kot yg laki tuh. pergh~boleh duk buat slamber jek main nset bagai atas sofa. saya yang lalu p balik p balik angkat kotak bunga telur tuh bukan nak tolong. tau la kotak tuh tak berat tapi kotak tuh lg besaq kot dari den. ko takde perasaan ke wei. tau la aku tak cantik yang kau nak tolong2 tuh tp berperikemanusian la skit. budak kecik pun boleh buat keja.nie plak kau yang dah besaq panjang. ko sekolah kat mana HA? baik duk legenda la kalau kau nak jdi rajin mcm aku.

*tahap marah yang melampau*

lagi pasai laki tak berguna tuh....  korang tau.budak2 kecik yang lebih rajin buat keja dari dia yang besaq tuh. anak jiran saya (aiman dan along) yang duk gigih basuh pinggan,periuk dan segala mcm barang lagi kat luar pagar tuh. dia?? tak habis2 dgn nset dia. kalau canggih takpe jgk.! dia slumber je duk kat situ. mcm bahagia je kau kan kat sofa tuh smbl ditiup angin kipas. aku nie berpeluh2 kot tolong budak2 angkat tiarap pinggan bagai. kau mcm takde perasaan je kan. time mak aku angkat benda berat kau leh tengok je kan.
tau la tuh mak aku. kot ya pun tolong la. aku tau la mak kau tak buat keja mcm kau. sama ja kau ngan adik beradik kau. lain kali kalau rasa malas nak buat keja jgn duk datang TAMAN PINGGIRAN PEDAS la wei! meluat aku tengok tau. dari yang kecik sampai yang tua,masing2 pemalas. yang kau rajin makan je kan. bab makan korang laju je. dah la bergunung sekali kaut.patut la badan beso2.makan 2,3 ulang.keja pemalas bukan main la yo.! ko tido terlentang dpn tuh mcm orang penat je kan. mcm buat keja tak rehat2 je. den tengok kat luar nie menyirap. rasa nak masuk rumah sepak terajang je kau.
*kejam kah apa nie. ok nie tipu je.tp ada rasa jugak la nak buat mc tuh*

huh~ saya bukan apa. sakit hati je sebab yang terukny nanti mak saya dan jiran2 saya jugak.dyorg sebagai family terdekat at least tolong menolong la. jangan duk senang lenang je. betul cakap pepatah: kalau kita susah, jiran la orang pertama akan tolong kita.kalau nak harapkan adik beradik belum tentu dapat.

sekbek cik yam tuh baik. selalu buatkan sarapan tuk kteorg kalau weekend. kadang2 mkn tgh hari kat rumah dia. kdg2 ajak dinner kat rumah dia. kira baik la. act jiran saya semua baik2. semua saya sayang. sebab tuh kteorg selalu tolong menolong even kdg2 ada yang gaduh tp tuh lumrah la kan. tp dyorg ttp SUPERB!

akhirnya...sebelum saya balik KL semalam, saya sempat pesan kat jiran saya (cik ain) supaya jaga mak saya elok2. hehe. :D

ayat common mak saya bila ada kenduri kendara:

mama: cek.sok nak kawen ke apa ke amek catering je. mama dah tak larat nak buat semua keja. penat dah nie. (sambil urut2 bdn)
cek: huh~yeala. cek pun bukan nak sangat masak2 mcm nie.leceh. kesian mama. hehe.
mama: sebab tuh kena cari laki kaya.
cek: yeala.kalau ada.mama egat laki kaya mau kat cek ka. pandang pun taknak. =="
mama: mesti la ada. kena cari.
cek: hahaha. yeala. sampai ke tua tak kawen kalau mcm nie. :))

kesimpulannya...perangai tuh jaga sikit. kalau rasa diri tuh malas, sila2 lah sorokkan diri anda dalam rumah anda.bukan dirumah orang.

sekian..

w'salam. :)

maaf sebab saya agak kasar! :)

Mar 11, 2011

ADIK OH ADIK~ PART 2

salam semua. :)

hari nie hari yang memeningkan. sebab? sebab saya tengah pening kepala.
nie tambah pulak dengan perangai adik yang sebegitu rupa. adeh~
sekbek la den ada adik sorang jek. kalau tak mati la den nak layan semua.

nie la tujuan utama abah den nak anak lagi sorang pas den. *adik den la tuh kan*

sebab??

 supaya kakak *saya la kan* ada teman. kakak ada kawan.

aduh abah~ nie bikin cek poning ada la. haha.

hari nie je den dah tak tau la bape kali dia call den.
sebabnya lagi??
dia nak balik podeh. suh den amek la apa lagi kan.

this weekend sangat la tak boleh sayangkuh. kakak ada date. aish~
sok2 la kakak amek k.
duk kolej diam diam.

td call adik den merungut sebab minggu depan dan minggu depan sekali lagi dia tak dapat balik jugak.
so bulan 4 baru boleh balik.
haha.

adik: kakak. ang p PWTC tuh lama ke??
kakak: lama kot. nak p pagi sampai ke petang. lambat la balik.
adik: ala. aku nak balik.
kakak: duk la sana diam diam.
adik: ang tau tak, minggu depan aku tak leh balik. minggu sekali lagi pun sama. bulan 4 baru boleh balik.. *sambil BUAT suara kuat mintak simpati*
kakak: ala. abah relak je 6 bulan tak balik.
adik: abah lain. aku lain.
kakak: aku ok je dlu. sebulan sekali jek balik. kadang2 2bulan sekali baru balik.
adik: mana ada. tipu je.
kakak: apa lak. sebelum PJU lahir aku mana ada blik sgt pun.
adik: tak kira. nak bawak keta jugak pas nie.
kakak: MENGADA.

see adik den. bape banyak songgeh pun den tak tau.
mengada sungguh.
den dulu pun tak mcm nie.

yeala kan. dulu susah je. kena wat perangai mcm orang susah.
sekarang dah senang skit sebab tuh adik den MENGADA banyak!

aish~ adik adik. pasnie tak tau la dia nak apa plak. sekbek ang dapat kakak mcm den tau! * puji diri sendiri amat penting yea * :P

Mar 10, 2011

BROKEN HEART!

semalam  tiba tiba terEMO. sebab??
awak lah! yeala. awak yang tengah baca nie~! aish~
awak tak kesian kat saya kan! * eh. perlu ke. =="  *
yeala. tak perlu pun.
sapa la saya kan. * ayat standard *

huhu. takpe takpe. semalam awak dah pujuk kan.
ok la kejap.
pastuh datang balik EMOnya. sampai hari nie.
but dun wory. i can handle it.

just wanna wish GUDLUCK for this saturday night.
* mesti awak baca entry nie selepas saturday kan. kan? kan?? *

makesure takde yang sumbang mambang nanti k.! :P
* eh. kamu kan PRO, mana ada sumbang kan. sedap lagi ada la. saya suka! :) *

takecare. miss u! :)


Mar 9, 2011

surat untuk awak!

to all my dearest. :)
this entry just for u all.
i just want u guys know that im fine. ALWAYS!
so dun worried about me ok.
i will takecare myself.
if anything happen i will let u know. but for now i will handle by myself.
im happy if see u guys happy out there.
 so always happy for me ok! :)
till then. see u guys!
mmuuaahhxx. :)
* hye awak. saya ok tau. ayat saja ja mau puitis. so dun wory ok. :) *



lots of love,
eka. :)