Dec 31, 2011

pengakhiran ; permulaan ;

2011 ;

penghujungnya sudah tiba. hari nie dah 31 Dec 2011. tengah malam esok tepat 12 am, kita dah masuk tahun baru. bagi saya, tahun 2011 banyak memberi kenangan, pengajaran, suka duka, segalanya yang dilalui penuh liku. even hingga ke saat ini, masih banyak benda yang berlaku. masalah menimpa nimpa diri saya. ada kala nya saya rasa hidup ini tak bermakna. saya rasakan saya punyai segalanya kekurangan, apa yang orang lain ada, saya takde. kadang kadang rasa hidup ini tak adil. tapi patut ke salahkan Maha Pencipta jika ciptaanNya sangat mudah lupakanNya. berdoa agar suatu hari nanti, bila saya bangun dari tidur, semua mimpi ngeri nie hilang begitu saja. yang tinggal hanya la insan yang saya sayang. FAMILY, SAHABAT, dan mungkin dia

saya inginkan kehidupan ini berubah, walaupun bukan sikit tapi sekurangannya saya mempunyai keistimewaan seperti orang lain. tapi apa guna mengharap kalau tak berusaha.
 " sesungguhnya Allah takkan mengubah nasib seseorang jika dia tak berusaha untuk mengubahnya "

apa apa pun, Alhamdulillah, ada yang berjaya saya tempuh, pada masa yang sama ada yang sangat sukar untuk saya menhadapnya. tapi apa kan daya, semua perlu dilalui juga.  :)

selamat tinggal 2011, terima kasih kerana menyinari hidup saya selama 365 hari ini. pergilah dengan penuh bangga kerana anda berjaya memberi saya seribu, sejuta pengalaman dalam hidup remaja ini. terima kasih untuk segalanya. :')

2012 ; 

selamat datang tahun baru ! tahun yang akan memberi seribu sejuta sebillion semillion cabaran untuk seluruh makhluk atas muka bumi ini. dan yang pasti, segala cabaran untuk saya sudah pun menanti dihadapan. apalah nasib saya untuk tahun baru ini ? akan diketahui sehingga la penghujung 2012 plak. lepas tuh boleh senaraikan banyak banyak cabaran yang dah-di-tempuh. yang pastinya, pelajaran akan makin mencabar. degree akan makin memberi sejuta tekanan untuk saya. kalau silap langkah boleh bunuh diri. tak lari juga dalam persahabatan mahupun percintaan. semuanya akan memberi pengalaman baru dalam hidup. 

berdoa agar saya dapat menempuhi segalanya dengan mudah. doa dari keluarga, sahabat terchenta sangat diharapkan. dipermudahkan olehNya untuk mencapai impian 2012 kelak.



2012
-4 tahun-


entri terakhir untuk 2011
jumpa lagi di tahun baru
wish all the best untuk semua. semoga impian di tahun baru akan dicapai dengan penuh kejayaan.
:)

Dec 29, 2011

Dear Friendship ;

Kan kucoretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini


Friendship teaching us about how to love someone, to care the person that you love.
Friendship is not just about the Forgiveness.
Friendship about Love ; to-be-Love.
Friendship is about the strength between us.
Friendship teach us about the loyalty, being a familiarity. 
Distance is not end of the Friendship.
Whatever you doing, Wherever you are, Whenever is happen, Friendship is still Friendship.
You always in the heart.
because
You are My Friend, not just a Friend, being Part of My Life

Friendship the thing that we need to Cares.

Dec 23, 2011

tak boleh dibendung !

tinggal lagi 29 hari dari tarikh berikut. tarikh keramat bagi kawan kecil saya, Siti NurAlia Awatif. dia bakal melangsungkan perkahwinannya bersama insan tersayang Hasnur Hakim. perkenalan selama hampir 6 tahun telah membawa mereka ke jinjang pelamin.


oit atikah ! yang ko kisah sangat orang nak kawen kenapa? HAHAHA.


saya sebenarnya excited untuk perkahwinan ini. * macam aku plak nak kawen * HAHAHAHA. semua nie kerana mereka terlalu SWEET. gilo SWEET ! sampai terbayang bayang semua cerita SWEET SWEET SWEET SWEET SWEET mereka terbawak bawak dalam tidur. HAHA. hancur ! bayangkan hubungan orang ! HAHAHA. sorry la alia, tak boleh kawal ! T___T


apa pun berdoa semoga semuanya berjalan lancar. BERDOA lah supaya saya dapat balik PENANG untuk menghadirikan perkahwinan merekaaaa !!! Nak baaaaaaliiikkkkkkkkk !! ^^


abaikan ke-excited-kan saya yang tal terkawal ni ! T___T

Dec 21, 2011

sayu ;

makin hari makin mencabar hidup ini. kekadang hidup ini terlalu tidak adil. semuanya tak berpihak kepada saya. sedang saya rasa sedih, duka, sebak, tiba tiba perasaan sayu tiba. saya sedari yang makin hari makin saya rindukan mereka. mereka yang jauh dimata saya, tetap dihati tetap setia. antara mereka terlalu jauh, jauh berbatu dihadapan tinggalkan saya, membawa harapan cita-cita dan impian yang tinggi untuk berjaya. tapi jauh disudut hati, saya doakan mereka boleh berada didepan mata saya bila saya kesunyian. tapi saya lebih mendoakan kejayaan mereka kelak. :)


i love both of them <3

abah berada jauh berbatu tinggalkan saya dan keluarga untuk mencari rezeki.
saya sentiasa berdoa agar abah ada bersama dalam setiap masa yang indah indah macam abah orang lain.
tapi kerja lebih penting, mencari rezeki untuk kami. 
<3<3

nasib masih baik sebab saya ada mama saya ! yang sentiasa ada dalam apa jua masa.
 <3<3

sahabat seperjuangan.
saya RINDU segala kenangan bersama mereka !
menjadi memori abadi. :)
* kalau teror cari saya :D *
eh. saya RINDUkan sir saya tuh ! terbaik !!

walaupun saya takde dalam gambar nie tapi most of them is my best friendS !
:)

the most person that i most missing !
we just like a adik beradik :)
she is the best FRIEND
she is the best LISTENER
she is the best PARTNER
she is the best SISTER
she is the best PHOTOG
she is the best DRIVER also
she is the best THING THAT I HAD !
* i cant describe about her because she too WONDERFUL person to me :) *

kesayangan <3
RINDU kasih sayang mereka !

the best classmate i had FOREVER !
i think, until the end i cant find the most AWESOME classmate like them !

miss them like CRAZY !


moment that we spent together.
miss the moment when we spent together with all the paper assignment.
miss the moment when we fighting even for small matter.
miss the moment when we lepak-ing together.
miss the moment when we eating together.
miss the moment when we skip the class together. 
miss the moment when we being crazy at the most of our time !

oh adik tembam !
eh. sekarang dia proses diet. tak mustahil one day dia akan kurus dari saya.
T__T

ayong.
what can i say about her.
beatiful
caring
loving
very helpful


i miss the moment when i and her had a WONDERFUL time
but now, we'r back to create a new story of our life.


saya RINDUkan MAS,  JEJEM, SUE, NAZ, ILA, CBOY, ACAP, ANIP  dan semua warga Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Sedia Raja. setahun sekali berjumpa membuatkan saya RINDUkan gelak ketawa, usikan, gosip-an mereka.


sejauh mana mereka pergi, selama mana mereka menghilang, doa saya tetap mengiringi mereka. saya sentiasa berdoa agar mereka semua sentiasa dilindungiNya dan sentiasa diberkati dengan apa jua yang mereka lakukan. mereka anugerah terindah buat saya walaupun mereka hanya muncul sekejap dalam hidup saya tetapi besar maknanya mempunyai insan seperti mereka. berdoa agar mereka, saya, anda dan kita akan terus berjaya dalam hidup ini, mencapai semua misi dan visi dan menjadi insan yang cemerlang kelak. terima kasih kerana memberi seribu kebahagian yang bermakan dalam hidup saya. hanya Tuhan dapat membalas kebaikan mereka :)


Dec 20, 2011

kejam !

dunia memang kejam dengan saya !



lab test !

baru balik dari lab test programming 2
secara keseluruhan soalan takde lah susah sangat tapi DAMN ! tak boleh buat ! 
tunggu la result untuk coursework nanti. T__T

Dec 19, 2011

gambar epix !

sedang godeh godeh facebook, jumpa gambar nie dalam salah sorang kawan saya, Fatah, 
dia di tag gambar nie oleh Buzz. saya pun buka la * stalker kan * HAHA. 
sekali nampak gambar nie.. 
argghh~! 
sweet gilo Buzz edit pic nie. kelakar habis !
gambar nie kteorg tangkap kat PUNCAK BUKIT BROGA !
masa nie masing masing semua tengah praktikal, even duduk jauh jauh,
 kteorg masih sempat hang out and doing something to keep to be our memories.
kteorg satu class memang suka plan untuk berjalan jalan,
disebabkan itu saya slalu RINDU tahap badak kat dyorg semua. T__T

all the memories always i keep inside my mind and never lost it.
:)


Dec 18, 2011

Hospital Pantai Melaka

menemani kawan pergi hospital sebab di gastrik. untuk pertama kalinya saya jejakkan kaki dekat Hospital Specialist. boleh percaya tak? first time ! ^^ menapak dekat hospital tuh agak lama. kteorg masuk yang kecemasan punya sebab dia sakit sangat. duduk dekat situ, Tuhan je tahu perasaan saya. perrggh~ keluar masuk orang sakit tak payah cakap. ramai kot. kejap kejap ada je orang sakit datang. fuh~ lemah semangat. tapi maintainkan lagi. T__T

pointnya nak story kat sini sebenanrnya nak bagitau kos dia ambik ubat tadi tau tak berapa?? Rm 416.55 ! GILO !
mahal  nak mampus ! dia bajet seratus lebih je sekali pergi bayar * nak mati rasanya * nasib baik kawan ada duit lebih. pinjam kan dulu sebab masa tuh kawan yang sakit tengah di masukkan ubat dalam badannya. =.=

oh. kalau dalam rupee indonesia RM 416.55 bersamaan dengan SEJUTA DUA RATUS RUPEE. * kawan saya seorang indonesian. :) * dia pun terkejut tadi tapi dia cakap dia tak nak pergi hospital kerajaan sebab layan kat sana tak bagus. tapi kalau nak bagus kena la korbankan duit kan. walaupun tercekek darah !

HOSPITAL SPECIALIST PANTAI, MELAKA
oh yea. dah alang alang kat hospital pantai, saya pun men'skodeng' salah satu nama doktor pakar yang ada kat situ. sebabnya?? mengikut LAGENDA, seorang pakcik saya ada berkerja di situ. as a pakar urat sarah or NEUROLOGIST. DR ABU BAKAR ABDUL RAHMAN, memang sah dia ! * yea yea je konfirm * HAHA. 

actually, mak dengan abah memang penah cerita yang abang sulung abah kerja kat PANTAI nie. dulu asal lalu PANTAI je slalu sebut nama dia. tok penah suruh datang cari dia, tapi abah malas nak cari sebab dyorg dah lama terpisah. since kecik. oh yea. abang sulung nie ialah anak isteri pertama tokwan saya, abah pulak anak isteri ketiga kot. dipendekkan cerita tokwan saya kahwin empat. cukup kuota. abang dan abah dah terputus hubungan so kami tak rasa yang dia nak jumpa kami sebab dia memang marah sangat kat tokwan sebab tokwan abaikan anak anak dia. T_____T

sempat jugak saya stalker papan nama nie.
terjumpa la namanya.
Neurologist, Dr Abu Bakar b. Abd Rahman
sempat jugak skodeng gambar doktor kat papan kenyataan. cari punya cari, denggg jumpa !

yang tengah nie la 'pakcik' saya.
saya rasa la sebab saya tak penah kenal dia.
^^
disebabkan lama gilo nak tunggu kteorg bedal roti dulu alas perut.
kang tak pasal pasal semua masuk hospital sebab perut kosong.
=,=

disinilah keajaiban berlaku.

RM 416.55?
untuk services yang tak sampai 1 hari. setengah hari pun tak sampai.
suku hari lagi la tak. tapi harga ----
 ok memang mahal !!


saya dan hospital adalah musuh ! 

sekian :)



Dec 17, 2011

Currently

; Working with CodeBlock
; Preparation for Lab Test Computer Programming 2
; Preparation for 1st Quiz (Repetition) Data Communication And Networking
; Preparation for 1st Lab Test Data Communication And Networking
; Preparation for second Test Discrete Structure
; Preparation for Assignment Computer Programming 2


wish me Luck :)

Dec 15, 2011

Babies


kurnia Illahi yang tidak terkira nilainya. 

Congratez buat mereka yang saya sayang, makcik saya dan sahabat terchenta, Dilah dan Salam kerana selamat melahirkan baby girl yang sangat comel baru baru nie.  
semuanya berlaku dengan pantas. hari sabtu makcik deliver, keesokannya buka facebook dan dapat tahu dilah pun deliver. tapi tak sure hari sabtu or ahad. 

nampaknya, nanti babies nie sama umur lah ! ^^

10 12 2011

WELCOME TO THE WORLD SAYANG 
:)

BE A GOOD GOOD GIRL TO YOUR FAMILY AND BE A ' ANAK YANG SOLEHAH '
JADI MANUSIA YANG BERGUNA DAN BERJAYA KELAK


1st day.
anak makcik saya.
belum decide lagi nama apa.


* sumpah awak sangat comel sayang. :) *

even menagis pun awak still comel . T__T

 * suka punya pasal, pic nie saya buat wallpaper hanset ! :D *

QASEH NURMARISSA BINTI NURSALAM

baby sahabat saya.
putih ikot ummi dia, muka tak tau ikot muka sapa.
budak baru lahir saya rasa muka semua sama je. T__T

who next ?? ^^



Dec 14, 2011

downs

hari hari yang dilalui makin sukar untuk di tempuh. 

Dec 7, 2011

tumpang happy :)

tadi bukak facebook, sekali dapat invitation seorang sahabat yang dah lama gila tak jumpa since masing masing dah sambung menangah, means sahabat disekolah rendah dulu,imvitation untuk majlis pertunangan dan perkahwin. i guess majlis nie berlangsung serentak except resepsi akan dibuat kemudian. rasanya maybe after they grad. bila ? saya tidak lah tahu. sebabnya tarikh masa belum ada. rasa macam sekarang semua orang dah dapat seru untuk dirikan rumah tangga pada usia muda. benda nie baik bagi saya sebab apa kita nak tunggu lagi bila orang yang dah kita sayang depan mata kita kan, ditambah plak dapat mengelak semua perkara perkara buruk. cumanya ada ada jodoh dan bila kita dapat seru tuh, mengikut takdir yang Dia dah tetapkan. kalau dah awal, bagus lah. kalau tak, mungkin akan datang. siapa tau lepas nie saya plak hantar invitation kat org kan. hahah. ^^  

untuk sahabat saya, selamat menempuh hari hari bahagia, even lambat lagi nak sampai saat tuh, saya kat sni nak wish awal awal. mana la tau nanti tak sempat nak wish kan. hahaha. semoga semua perancangan berjalan dengan lancar. :) bahagia selalu hendakNya. :)

* tadi baca story awak berdua. so sweet. both of u deserve for each other. :) *

bila seru dah sampai, jodoh dah ditetapkan, insyaAllah semuanya akan di berkatiNya.


dan kegembiraan tak terhenti disini sebab one of my BFF, sahabat sepermainan, bakal melahirkan baby dalam sedikit masa lagi. i means masa terdekat nie. seronoknya nak ada baby baru kan ! saya harap dapat melawat awak nanti bila dah deliver.  sekarang masa untuk berehat so jangan ganas sgt. jaga diri jaga kandungan. 
sentiasa berdoa agar dikurniakan anak yang soleh dan solehah. :)

moga dapat baby secomel baby ni! haha


saya tahu mesti saya akan dapat invitation majlis bermakna lagi lepas nie. who next ? 
tak sabar nak tunggu !
^^


Sep 27, 2011

semuanya disini :)

salam semua. 

sekarang dah 27 syawal. orang lain dah berpuluh entry pasal raya, saya baru terhegeh hegeh nak update blog yang dah berkurun lamanya tak dijenguk. aish~ bukan taknak update tapi malas. sejak dah sambung degree nie tahap kemalasan untuk berblog sangat lemah ditambah plak laptop asyik heng je memanjang.dengan itu lagi la saya malas. cuma saya rajin berblogwalking je. hari hari buka dashboard nak tengok orang lain update pasal blog mereka. :) 

hari nie tetiba rajin nak update pasal raya, tuh pun secara ringkas je saya nak story. sebab saya nak tido. T_T mood exam sekaranag. 

tak mampu nak tulis panjang panjang jadi saya tempet gambar je. :D

raya bersama family saya.
adik dan mama. :)
ketika ini abah sambut raya dekat indon. sangat sedih. :(
bersama sahabat sahabat SMKDSR. 
konvoi sakan. sangat seronok sebab bila dah berjumpa macam macam dapat story.
dari hal study sampai la bab bab peribadi. haha. :)
setahun sekali jumpa memang terasa berbakul rindu dilepaskan. <3
bersama keluarga LINTON. 
open house rumah dak tecik saya. dan terus raya rumah pelakon tuh; capik! haha. :D

sekian.
rindu~

Aug 18, 2011

puasa vs exam vs assignment vs raya vs POKAI!

arrghh~ dah dekat nak raya nie macam macam kena settle. exam la. assignment la. adeh~ 1 apa pun tak jalan lagi nie. esok jumaat malam ada exam programming tapi 1 haram apa tak baca. ok. saya dah study sampai chapter 2 daripada 5 chapter. petang nie ada class operating system. sumpah BOSAN! esok pagi ada seminar or knowledge sharing untuk subjek technopreuer venture. macam tak nak pegi tapi member suruh pegi. ok pegi! = = ' malam exam. then kena balik pedas.! mak bising kalau tak balik. sebab dia bosan duk rumah sorang. ok untuk mama cek sanggup terbang balik pedas bila bila masa saja walaupun melaka sebelah je dgn rembau. haha. :)) petang nie kekasihati ajak pegi beli baju raya. 1 hal lagi. kl dengan melaka macam dekat je kan. boleh je pecut naik PJU tapi masalahnya esok exam. belum study! uwaaa~ sory sayang. shoping la sorang2 k. save bajet sebab tak payah belanja kita. hahaa. * dalam hati sedih sebab belum berbuka sama sama lagi ramadhan nie. :( * next week ada 2 assignment kena submit. 1 dah siap. 1 lagi pending kejap sebab nak exam. * alasan * baju raya belum beli sebab TAKDE DUIT. pakai je baju tahun lepas. tapke. tak kisah. memang bukan slalu beli baju raya pun. sebab tak excited sangat raya tanpa abah. tahun lepas buat baju sebab abah ada. :) abah?? dekat china. otw rasanya balik malaysia. tapi maybe singgah bintulu nanti. so raya takde dekat dekat area sini. macam besa raya tahun nie dekat PEDAS!:) puasa tahun nie biasa biasa saja. berbuka dengan geng kepala gila. saya pun dah naik gila. eh. saya gila sebab dyorg or dyorg gila sebab saya?? = =" tapi kami memang dah gila. adeh~ :P ok ada plan yang pending lagi. plan dengan dak tecik nawal. ala. macam takleh je nak buat plan tuh. hope ada kesempatan nanti. berdoa saja la. macam macam dah plan tapi 1 pun tak jalan sebab saya tak tau nak start dari mana. so macam akan cancel semua. buat saja apa yang mampu. yang mampu tuh kita tak tau apa. haha. susah betul bila tengah pokai nie. ptptn cepat la bagi duit. kering kontang dah nie. * nampak tak saya dah kurus sebab tak cukup makan? nampak tak?? TAK?? memang la. sebab saya maintain je gemuk sebab saya dah terlebih makan. haha. duit saya habis sebab saya kuat makan la. bukan sebab kuat enjoy. sekian. :)) *

ok la. saya macam dah gila kan buat entry tak taip ENTER. ok malas! so korang baca la panjang panjang nie yea. bukan slalu. nak chow study programming kejap. 
salam. :)

Aug 15, 2011

perasaan

saya sungguh tak suka bila saya ada masalah dengan perasaan saya. yea saya seorang yang cepat semburu. kekadang saya cemburu kan kawan saya yang lebih sikit dari saya even sebenarnya benda tuh takde apa apa pun. tapi saya tetap nak marah. dan bila saya dah set mind untuk marah atau merajuk dengan seseorang atas alasan yang tak munasabah, perasaan tuh akan datang dengan cepat dan terus melekat untuk beberapa ketika.

akibatnya..banyak hati yang saya sakiti secara tidak sengaja. dan yang paling saya benci saya buat orang tersayang saya sedih dan kesal dengan sikap saya yang maca budakbudak nie. 

harap hari esok lebih baik dari hari ini. teruskan senyum walau hati tengah sakit. prinsip yang selalu saya pengang. :)

Aug 1, 2011

sudah datang !

selamat menyambut bulan ramadhan semua.

semoga ramadhan kali ini akan jadi bulan yang bermakna untuk kita.

semoga kita akan lebih menghargai bulan ramadhan tahun ini.

jangan ponteng ponteng puasa yea ! :)

Jul 23, 2011

kampung OH kampung

sekarang nie saya selalu je RINDUKAN kampung saya.
yeah! kampung dimana saya dilahirkan dan dibesarkan.
kampung dimana tempat saya berteduh. bermain. melompat. jatuh. kenal dunia.
segalanya disitu.
bila saya pegi mana mana then ternampak kampung kampung yang bukan kampung saya, automatik saya akan ingat kampung saya.
mula la semua kenangan bermain diminda. terbayang bayang. T_T

saya ada 1 impian. 
 suatu hari nanti saya nak habiskan sisa sisa hidup saya bersama kekasihati di sebuah kampung.
kampung yang aman damai. indah dan permai.

dan dan dan dan 
yang paling penting kampung tuh mesti ada sungai atau air terjun.
kalau boleh saya nak buat rumah yang belakang dia ada air terjun.
senang nanti free je boleh terus terjun.
* saya memang suka berendam *


nie la rumah kampung saya. OPSS ! dah bukan rumah saya. dah dijual. huhu.
tokcik saya ada bagitau dulu, sapa je yang duk rumah nie mesti akan sakit or demam. mesti tak tahan lama kat rumah nie sebab dengar cerita ada "benda" yang kacau. betul atau tak saya tak tau la.

tapi sepanjang saya,mak saya,tok saya, membesar kat rumah nie, takde plak dyorg cerita yang bukan bukan pasal rumah nie. saya pun tak penah lagi la jumpa atau kena kacau. Alhamdulillah.. kami semua tinggal snie dengan aman damai. even ada je yang tak suka kami tinggal snie. 

rumah nie nampak macam sunyi dan suram je kan? saya pun akui. tiap kali balik penang dan jenguk rumah nie * dari jauh * mesti nampak macam tak best je. tapi masa saya tinggal snie dulu, rumah saya la paling riuh rendah. kampung tuh bising pun sebab penghuni rumah tuh sangat bising. macam berpuluh je adik beradik ada. padahal saya,adik,mak dan tok saya je yang tinggal situ.

jiran saya pun cakap sekarang suasana dah tak best.! T_T 
dan yang paling tak best, kampung saya makin teruk. takde perubahan. tempat lain makin maju. kampung saya ??? HAMPEH ! tak tau la nak salahkan sapa. dulu kecik kecik kampung tuh meriah je. nak jalan kaki pun tak rasa apa. best lagi ada. sekarang ? macam seram je. sunyi. banyak hutan. tak terjaga. 

saya harap kampung tuh ada la perubahan satu hari nanti. dengan itu perasaan saya akan lebih membuak buak tuk balik.

saya RINDU rumah kampung saya.yang pada zahir dan batinnya milik orang lain. OH kampung ! :'(

Jul 17, 2011

maaf sayang


kekasihati saya exsiden. OMG ! bila dapat call dari dia, saya rasa nak tercabut jantung. syukur takde apa yang serius. cuma tulang bahu je terlari sikit. dapat cuti 8 hari. * best la kan sayang dapat berehat. * 

but then, saya agak sedih, terkilan, kecewa, rasa bersalah dan segala rasa yang lain pabila saya tak dapat nak pergi melawat kekasihati saya. bukan tak nak pergi tapi kalau lah melaka dengan putrajaya tuh dekat macam jalan kaki pegi campus, dah lama saya pecut bersama PJU. lagipun saya segan la nak pegi rumah family dia sorg2 diri. tambah plak saya nak exam nie. malas nak keluar jalan. * banyak betul alasan kau tikah! *
saya doakan awak cepat sihat. ingat lepas nie naik motor hati2. 
ingatlah orang TERSAYANG ! :)

Jul 13, 2011

hadiah hadiah hadiah yang cukup bermakna!

10 julai 2011, genap la umur saya 21 tahun. dan disaat saya entry nie dipost, saya dah berumur 21 tahun 3 hari. dah 21 tahun hidup atas muka bumi nie tapi apa yang telah saya lakukan untuk diri sendiri dan orang lain tak sebesar umur saya. sekecil kuman pun belum tentu pengorbanan saya. 

tarikh yang penuh besar nie, saya hanya mampu sambut di kampung halaman saya, penang. sebab balik kenduri pak lang saya kawin. tapi yang bermaknanya hari tuh, saya dapat jumpa sahabat yang dah lama saya tak jumpa. even 3orang ja yang dapat datang, itu pun saya dah berSYUKUR. bukan senang saya nak jumpa mereka. rindunya..jangan cakap la. Tuhan je tahu. bila dah jumpa, macam2 cerita keluar. macam2 benda saya nak bagitau mereka. sampaikan takde FULLSTOP langsung. berapa jam je jumpa tak cukup nak tampung segala rindu saya terhadap mereka. tapi sekurang kurangnya, terlepas setengah rindu itu. berdoa semoga kita dipertemukan lagi dilain masa. saya sayang semua sahabat saya. :)

dihari itu juga, kami sempat sambut birthday saya secara kecil kecilan yang sememangnya kecil. BASIRAH, kawan saya, belikan kek untuk saya dan kami makan ramai2 dirumah DILAH. separuh kek juga kami habiskan even 5orang je ada kat situ. hehe. :D 

anyway, thanks SAHABAT ! :)

 

selamat hari lahir untuk saya.
:)


potong kek jum !


SAHABAT !
IZNI, BASIRAH, SAYA, DILAH

dilah, kawan saya dari kecik. masa kecik dulu banyak benda kami buat sama2. antaranya, terjun longkang, tangkap ikan, masuk bendang, merempit ! semua kenangan kami sempat juga kami bercerita hari tuh. rasa sebak je masa ingat balik semua kenangan tuh, tapi tahan dalam hati cover jangan bagi sapa2 perasan perasaan saya sebab saya tau pasnie lambat lagi kami nak kumpul macam tuh. dan saya taknak dyorg tau yang saya sangat la sensitif. :'(




makan jom !

tuh suami dilah. see~ kawan yang saya main masa kecik2 dulu dah kawin. paham tak perasaan saya sekarang?? terasa macam diri nie tak laku. ahahahahahahahahahahaha. :))

apa2 pun saya doakan mereka bahagia hingga ke akhir hayat !

salam..jaga dilah baik2. kalau ang buat apa2 yang tak patut siap la ang ! ^_^

dilah..jangan gatai sangat nak p balajq jauh jauh. duk malaysia sudah. aman damai. :)

11 julai 2011, dah berada di KL, jumpa yang tersayang, menyambut belated day saya secara sederhana juga. :)

menuju ke sunway piramid, yang dah jadi macam tempat faverate kami dah. hehehe. :D sampai je macam kejadian dah berlaku. menguji kesabaran sungguh ! settel semua benda, terus terjah NANDO'S. terasa makanan faverate bila keluar bersama sebab saya suka ayam dan sos dia. SEDAP !
hari tuh, kekasihati saya orderkan ayam 1/2 bersama nasi. bayangkan ayam dia kecik je sekali datang.. pergh! besar siot. tak larat nak habiskan. 

sementara nak tunggu ayam tuh turun ke perut, sambil mengah mengah saya pun buka present yang dah diberi. * tak sabar nak tunggu balik rumah. *

before buka, kekasihati berkata " bukak la. kang terkejut nak terjun bangunan tak tau la. kang ada yang tak lalu makan kang. makan dulu baru bukak. "

saya yang degil balas " takpela. nak bukak sekarang jugak. :P "

kekasihati, " kalau tak suka jangan marah k. "

saya, " mesti tak marah punya. :) "

saya pun buka...mula mula nampak kotak hitam je. dengan terkejut bila dah tarik kotak tuh keluar dari pembalut hadiah.. lidah terkelu !






BLACKBERRY wei BLACKBERRY !!!!

time tuh muka saya dah teruja habis !
pandang kekasihati disebelah yang buat muka slumber cover habis sambil berkata " kan kita dah cakap, jangan bukak lagi. kan dah tak lalu makan. suka tak? "
dengan muka teruja saya jawab " mesti la suka. orang gila je tak suka tau tak ! thanks sayang. :) "

dalam hati duk fikir lagi, 'betul ke nie. macam tak percaya je. '

memang betul betul tak lalu makan dah. ayam semua tak habis. nasib la. perut dah kenyang, hati dah senang. lupakan yang lain. ^_^

sebenarnya ada 2 hadiah yang kekasihati bagi hari tuh. 1 sempena belated day saya, 1 lagi untuk anniversary kami yang ke3 tahun. SYUKUR pada 24 MEI yang lepas kami dah genap 3 tahun. pejam celik pejam celik dah 3 tahun. banyak benda yang kami dah lalui. setiap masa ada je benda yang menguji hubungan kami. sampai ada 1 ketika terasa macam dah give up dah dengan semua nie tapi tetap kuat untuk teruskannya sebab dah terlalu sayang dengan semua nie. semua tentang dia. :)

berdoa agar semuanya berjalan lancar dan mencapai masa depan yang dirancang. amin  ~ :)

thanks sayang for everything. everything that u done for me. u make my dream come true. 

saya sayang awak sangat ! <3<3 :)

*abaikan pic saya tuh. +_+ *


dulu masa sama sama tengah belajar, hubungan nie berlalu dengan penuh kesederhanaan. sekarang saya terasa macam kekasihati dah manjakan saya. dulu bila saya cakap saya nak anak bear besar, kekasihati mesti cakap " nanti bila kita dah kerja kita belikan bear besar untuk sayang k. sekarang tak boleh la. kan tengah study lagi. " saya mesti cakap " yeake? nanti bila dah kerja mesti lupakan kita kan. :'( "

dan sekarang...keinginan saya tuh dah tercapai. bukan setakat sekor bear yang dibelikan, termasuk yang di atas nie, dah 3 ekor bear dah ada atas katil rumah saya nie. sampaikan saya dah tak muat nak tido atas katil tuh sebab besar no bearnya.
tapi yang diatas adalah yang terbesar. :)

masa blackberry, iphone keluar, time2 tuh la hp sony rosak, time2 tuh la keinginan nak pakai 2 hp yang canggih nie. 

dan sekarang...keinginan tuh tercapai lagi. sebagai hadiah hari lahir yang ke 21. :)

segalanya yang kekasihati lakukan terasa macam tak terbalas. whatever is I LOVE U, dear. <3

akhir kata, saya ucapkan thanks kepada semua warga facebook yang wish birthday saya dan doakan kesejahteraan saya. saya doakan kita semua sentiasa dirahmatiNya selalu. thanks peeps ! ;)

Jul 8, 2011

Sketeriat Rakan Muda (SRM)

salam semua.
dikala diri tengah rushing nak buat nota math sebab next week dah mid term, tapi dikala ini jugak la saya gedik dan bersemangat nak update pasal event last week bersama Skeriteriat Rakan Muda (SRM) yang telah diadakan di Teluk Kemang, Port Dickson. 1st event yang saya involve dalam masa sebulan berada disini. 

program nie actualy tak ramai yang pergi. dalam 30 orang je rasanya pergi termasuk exco dan ada ahli kelab lain yang join. even tak ramai, kemeriahannya sangat best..tapi tetap lah takleh dibandingkan riuh nya kalau pergi 1 campus kan. apa-apa pun, exco SRM memang best.. oh! actualy saya pun dah jadi exco SRM. fuh! 1st time terlibat dalam prrogram club mcm nie. dulu masa diploma mana pernah libatkan diri dalam apa-apa program pun. tapi kali nie rasa macam nak pengalaman yang berbeza dari lepas. then lepas balik je dari program nie, terasa macam exco dan seniors semua nya terbaik. semua sekepala. memang boleh masuk la. jadi macam selesa bila dengan dyorg. insyaAllah, lepas nie akan lebih banyak involve dengan aktiviti mereka. 
ok now, lets pictures tell the story. Enjoy!  :)


sebahagian ahli dan exco yang terlibat.
biar saya kenalkan sorang sorang.
belakang : shira
depan kiri (kiri anda) : akila, veni, wani dan aini

akila, veni dan aini adalah classmate saya. kenal mereka masa dalam class la. sebab class tuh ada berapa kerat girl je. erm. mereka memang baik. tapi masih belum boleh jadi macam kesayangan2 saya macam kat kolej dulu. but, mereka tetap kawan saya.
hope lama lama nanti boleh jadi sekepala dan sederia rasa.

oh! akila suka karaoke. tuh yang best tuh. dekat mana je kami duk, mesti dengat suara kamu melalak.
pas nie ada la geng karaoke. 
tapi saya tetap rindu dengan MEREKA.
:)


ni group kteorang. nama group : Merong Malay
tema hari tuh ialah HERO. so terasa macam Merong tuh kuat la kot, sebab tuh pinjam nama dia jap. (penangan tengok Merong Mahawangsa) hahahaha.



2 group diatas saya dah lupa nama group dyorg. hahaha.

ada 3 group je. masing masing kepala gila gila. naik sewel layang dyorg.


yang jejaka kat depan tuh, exco paling TAK BETUL!
asal nak snap pic je dia nak join sekali. duk buat kerja pun boleh lagi menyempatkan diri dia nak join bergambar. suka la tuh dikelilingi bunga2 mekar. hahaha. :))

check point 1 : baju merah tuh nazir, vise president.

ingatkan dia abang, rupanya sebaya. T__T


check point 2 : bersama kesha. (takde pic plak. hehe. )


check point 3 : khalil. sikumbang comei. hahaha.


ready nak main game. bergambar dulu! 

bersama paan. rovers punya orang. tapi dia sanggup join kteorg sebab kteorg happening macam dia!


baju orang tuh penasihat SRM MMU. dia pekerja kat MMU but dia ex-student MMU. dia cakap dulu masa jadi student, dia tak pernah rasa nak join SRM tapi sekarang dia sangat berminat nak jadi sebahagian dari kteorg. memang terbaik la bang wan!

1 things about abg wan nie : dia suka JAMBU!

1 benda je dia akan sebut kalau dia takde point lain, iaitu " boleh tuju lagu? "

dan saya akan jawab "apa pun tak boleh ! "

haha. kelakar kalau cakap ngan abg wan nie. :)


bergame-ing di tepi pantai.
sedapsedap duk main game, tengok tengok air laut dah naik sampai atas. tak sempat nak habiskan semua game yang dah plan.


pergi PD tak sah kalau tak naik banana bot. bukan main syok lagi dyorg. jeles !


suka pic nie. :)

baiti!

tukang snap pic. dia ikot dyorg naik banana bot tapi dia naik bot la, tak naik banana. hehehe.


baju biru yang depan pengang bola tuh president SRM MMU.

semua pic muka yang sama je. nampak sangat  tak ramai. tapi hakikatnya, sangat best join dyorg. 

baru pergi PD sehari tapi pic dalam kamera saya dah dekat 200++.
gila banyak. sampai habis bateri saya. tak sempat nak simpan untuk BBQ malam tuh.
tapi banyak banyak tuh semua bukan muka saya.
pic saya sorang je ada 3 keping je.
how come??

takpela. bukan selalu kan.

yang tak boleh blah tuh, tukang bawak DSLR tuh boleh plak tak cas bateri kamera.
last cas 3minggu lepas.
boleh macam tuh?

aish~ kalau tak pic mesti gempak dah! 
haha


thanks kepada semua exco sebab terima kami budak budak baru dengan hati dan tangan terbuka. langsung tak rasa macam kita baru kenal. rasa best sangat !

next event, daki gunung angsi. hope dyorg tukar tarikh pas mid term. nak sangat join. 

ok la. dah habis story. macam apa je cerita nie. nak tulis banyak banyak tak boleh sebab laptop nie asyik heng je. geram! 

nak kemas baju, naik balik penang. hope semuanya berjalan lancar. selamat pergi dan selamat balik.

doakan saya yea! :)